Wat te doen met kerst

Wat te doen met kerst. Zoals elk jaar staat ook de kerst van 2014 in het teken van samen zijn met vrienden en familie en veel gezelligheid. Sinterklaas is weer terug naar Spanje en alle huizen kunnen weer in die gezellig kerstsfeer gebracht worden.

Op zoek naar meer leuke uitjes tijdens de kerst?

Op zoek naar leuke uitjes in Nederland tijdens de kerst? Kies provincie, type uitje of plaats en vind uw ideale kerst uitje.

Zoek kerst uitje

Wat te doen tijdens de kerstdagen

wat te doen met de kerst

Vele huizen worden weer in de kerstsfeer gebracht met een kerstboom, kerstversieringen en lichtjes. Ook buiten ziet u direct dat de kerstdagen weer voor de deur staan. De straten zijn verlicht met honderden kerstlichtjes en kerstfiguren, in de stad is een ijsbaan aangelegd voor de sportievelingen en op het plein staat natuurlijk een grote kerstboom met lichtjes.

Natuurlijk zijn er in het hele land talloze leuke en gezellige uitjes tijdens kerst 2014. Bekijk hieronder een aantal leuke uitjes met kerst 2014!

Magisch Maastricht

kerstvakantie-magisch-maastrichtNet als voorgaande jaren zal in 2014 ook weer Magisch Maastricht plaatsvinden. In de provincie Limburg bent u natuurlijk op de juiste plek als het gaat om gezelligheid. En rondom kerst is die gezelligheid nóg meer aanwezig tijdens Magisch Maastricht. Op het Vrijthof vindt u een magische kerstmarkt met vijftig houten chalets.

Geniet van de warme wintersfeer, koop er uw leuke kerstcadeautjes en geniet van een heerlijke Glühwein of chocolademelk. U vindt er een 800 m2 grote ijsbaan, gelegen aan het verwarmde Paviljoen. Ook zijn er rondom de kerst van 2014 leuke attracties zoals een kersttreintje, carrousel voor de kleintjes, een reuzenrad, nostalgische Rups en een mega glijbaan. Shoppen kunt u in Maastricht uiteraard ook gerust doen, deze stad is eerder uitgeroepen tot beste Kerst winkelstad.

Gezellige kerstmarkten

Vele mensen houden er van om rondom de kerstdagen die gezellige sfeer op te snuiven tijdens één van de vele kerstmarkten die er dan georganiseerd worden. De bekendste kerstmarkt van ons land is waarschijnlijk Magisch Maastricht, maar ook de kerstmarkt in de gemeentegrot in Valkenburg is een veel bezocht evenement.

Dit wordt wel de gezelligste kerstmarkt van Europa genoemd! De ingang van deze kerstmarkt is aan de voet van de Cauberg, het is de grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa. Naast vele leuke kraampjes kunt u hier natuurlijk ook terecht voor een lekker hapje en een drankje. Jaarlijks vinden vele tienduizenden bezoekers hun weg naar deze kerstmarkt in Valkenburg, dat zal in 2014 niet anders zijn!

Kerstmarkt Bourtange

Bent u in het noorden van het land, dan is de kerstmarkt Bourtange een echte aanrader. Op zaterdag 6, 13 en 20 en zondag 7, 14 en 21 december kunt u weer volop genieten van de unieke kerstsfeer in het historische hart van de Vesting Bourtange. De kerstmarkt in Bourtange is uniek. Het vindt plaats in het sfeervolle, oude centrum van de vesting wat elk jaar omgetoverd wordt in de leukste kerstmarkt van het Noorden. Een reusachtige dennenboom midden op het marktplein met honderden lichtjes. Alle markante punten in de vesting worden aangelicht of zijn tijdens de kerstmarkt met duizenden prachtige lichtjes versierd. U proeft de echte kerstsfeer op één van de best bezochte kerstmarkten van het noorden van het land.

Bekijk hier eens andere mogelijkheden voor kerstmarkten:

 

Kerstmarkt

 

Kerstcircussen in Nederland

kerst circus paardenHet circus is tijdens de kerstdagen een populair uitje, ook in 2014 worden er weer verschillende kerstcircussen georganiseerd door heel Nederland. In Carré vindt in 2014 weer het Wereldkerstcircus plaats, tientallen artiesten zetten dit theater dan op z’n kop. Dit jaar werken er maar liefst vier winnaars mee die de Gouden Clown wonnen. Kom kijken naar het spectaculaire springplanknummer van groep Amadeus.

Het Wereldkerstcircus heeft een historie van meer dan dertig jaar en is het meest succesvolle kerstcircus van Nederland. Ook in Nijmegen kunt u terecht voor een prachtig kerstcircus in 2014. Dit circus wordt ook alweer voor de vijfde keer georganiseerd, de gezellig sfeer is genieten voor de hele familie! Bekijk hier meer leuke uitjes in de provincie Gelderland.

Kerstarrangementen en overnachtingen

Bent u helemaal in de kerststemming en heeft u zin om er in de kerstvakantie eens wat langer op uit te gaan? Bent u van plan een kerstmarkt ver weg te bezoeken en zoekt u een speciaal arrangement, bijvoorbeeld in combinatie met een overnachting in een leuke stad? Er is van alles mogelijk, bekijk hieronder een aantal leuke mogelijkheden:

 

Heerlijk uit eten in Groningen

kerstdiner de postwagenUit eten is natuurlijk altijd een populaire activiteit tijdens kerst. Ook in 2014 kunt u hiervoor weer terecht bij talloze restaurants in het noorden van ons land. Wat dacht u bijvoorbeeld van restaurant De Postwagen in de provincie Groningen? Het zuiden staat bij sommige mensen misschien meer bekend om de gezelligheid, maar daar is bij De Postwagen niets van te merken!

Hier kunt u heerlijk vertoeven tijdens beide kerstdagen 2014. Eerste kerstdag 2014 kunt u hier genieten van een heerlijk kerstdiner in het geheel nieuwe, sfeervolle restaurant.

Er is een heerlijk kerstbuffet met entertainment (uniek in Noord-Nederland) of u kunt er plaatgrillen. Speciaal voor de kinderen is een aparte zaal met allerlei leuke spelletjes, zodat ook zij een onvergetelijke kerst meemaken.

Tweede kerstdag 2014 kunt u hier ook terecht voor een fantastisch kerstdiner. Op zoek naar een ander restaurant? Zoek dan in het linkermenu in de provincie van uw keuze een leuk idee!

Andere leuke uitjes tijdens kerst 2014

Bent u nog op zoek naar een ander uitje tijdens de kerstdagen van 2014? Neem dan een kijkje bij de provincie of stad van uw keuze voor andere mogelijkheden.

Er is van alles te doen tijdens kerst 2014 in Nederland!

Hotelbon Voucher, 3 gratis overnachten in heel Europa!

Wat te doen in de provincies

Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland, Noord-Brabant, Zeeland, Friesland, Groningen, Overijssel, Gelderland , Drenthe en Limburg.

Wat te doen op de eilanden

Texel, Terschelling, Vlieland, Ameland en Schiermonnikoog.

Wat te doen in de steden

Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Haarlem, Maastricht, Rotterdam, Middelburg, Valkenburg, Twente en Volendam.

 

Er is altijd iets te doen in Nederland!